PICTURA CU VIN

„Arta ne poate armoniza simturile intr-un gust di(vin) iar stugurii secatuiti de licoare isi vor contura suav feminitatea…” Carmen Bayer

Tablouri pictate cu vin

Am dus mai departe ‘poezia feminitatii’ prin cateva portrete pictate cu vin rosu, in cadrul unui eveniment inedit organizat la Arad. Tablouri pictate cu vin, mobilă făcută din dopuri de plută sau bijuterii inspirate de licoarea lui Bachus au fost expuse acolo. Evenimentul a fost organizat de un grup de iubitori ai vinului, dintr-un ONG care şi-a propus să promoveze vinul românesc oriunde în lume.

Tablourile prezente în expoziţie au fost pictate cu Feteasca Neagra de Ceptura, un vin roşu cunoscut pentru culoarea sa intensă. Vinul ce a conturat personajele acestei colectii aparte a fost tratat cu tanin, dupa o reteta speciala pentru a-şi menţine vie culoarea în timp. După ce au fost finalizate, lucrarile au fost vernisate aplicand un strat protector care să păstreze această culoare proaspătă şi vie. Am aplicat in unele locuri peste douazeci de straturi de vin, lasand personalitatea vinului sa-si urmeze cursul, ghidand atent laviul rafinat spre a contura noi atitudini ale personajelor.